Westerstraat 1, 9951EM WINSUM

Woonopp.

257 m2

Perceelopp.

210 m2

Omschrijving

Bijzondere kans in het dorpscentrum van Winsum!

Een van origine oud huis uit 1610 is de afgelopen 4 jaren verbouwd, gerenoveerd -in stijl- en gemoderniseerd van ruïne tot formidabel herenhuis met circa 257 m² woonoppervlak, een inpandige garage van 23 m² én een tuin van circa 100 m2 aan het water. De huidige eigenaar is de eerste bewoner in 70 jaar, woont er nog maar kort maar is weer toe aan een nieuw project. Voor u nu de kans om dit charmante, karaktervolle herenhuis boordevol sfeer, mogelijkheden en klasse te verwerven.

Bij de totale renovatie is veel gebruik gemaakt van oude bouwmaterialen zodat de sfeer goed behouden en versterkt is wel vindt u hier ook het comfort van deze tijd met vloerverwarming, wandverwarming, dubbele beglazing en een geïsoleerde kap.

Aan de straatzijde komt u binnen via de centrale deur midden in de gevel. Deze ruimte is nu in gebruik als kapsalon maar kan ook prima op een andere wijze worden ingevuld (winkel, werkkamer, tweede woonkamer etc.).
Via een trap aan de rechterzijde in deze ruimte kunt u naar het souterrain. Hier vindt u een mooie kamer met voldoende stahoogte, twee grote ramen aan de tuinzijde, een schouw en hardstenen spoelbak met aanrecht.

Aan de linkerzijde van de kapsalon op de begane grond gaat u naar een hal met links het toilet en de binnendoorgang naar de inpandige garage. Als u rechtdoor het trapje afgaat komt u in de woonkeuken met plaats voor een grote eettafel, de vloer beschikt over vloerverwarming onder de hardstenen tegels. De keuken in hoekopstelling is voorzien van een echt Aga-fornuis en een vaatwasser. Via de keuken kunt u naar het terras en de achtertuin (op zuid aan het water van het Winsumerdiep). Rechts van de keuken aan de tuinzijde van het huis komt u in de woonkamer met fraaie schouw en originele bedstee met een bijzondere houten omlijsting.

Eerste verdieping: ruime overloop, drie royale slaapkamers. De grootste slaapkamer (32 m², aan de voorzijde) is voorzien van een eigen ligbad (op pootjes), een in de stijl passend wastafelmeubel en een inloopdouche. Daarnaast is er nog de badkamer met een toilet, inloopdouche, hier ook een ligbad op pootjes en een dubbel wastafelmeubel met hardstenen wastafel.

Via een afgesloten vaste trap in een van de slaapkamers kunt u naar de tweede verdieping met een grote zolderruimte met twee dakramen en isolatie aan de buitenzijde waardoor de houten kapconstructie mooi in het zicht is gebleven, desgewenst kunt u hier nog een slaapkamer of werkkamer realiseren.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1610 in het oude Obergum, het vroegere dubbeldorp van Winsum, herbouw en renovatie vanaf 2015;
- woonoppervlak 257 m²:
- inpandige garage circa 23 m²;
- achtertuin circa 100 m² aan het water;
- vergunning aanwezig voor aanleg steiger;
- mogelijkheid voor wonen en werken te combineren;

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie