Wierde 2, 9965TB LEENS

Woonopp.

275 m2

Perceelopp.

2.346 m2

Omschrijving

Vlakbij het schitterende Nationaal Park Lauwersmeer en het Groninger waddenzeegebied ligt deze prachtige, vrijstaande, geheel gerestaureerde karakteristieke villa.

De woning kenmerkt zich door haar bijzondere uitstraling en verkeert in uitstekende staat van onderhoud. Met respect voor de authentieke elementen is optimaal wooncomfort gerealiseerd.

Het is een beschermd monument, in eclectische stijl gebouwd, en het stamt uit het laatste kwart van de 19e eeuw en is volgens de Rijksdienst voor de Monumentenzorg van algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de (oorspronkelijk zeer) rijke detaillering van het exterieur;

- de aanwezige (ten dele zeer) waardevolle interieuronderdelen;

- als voorbeeld van een in rijke eclectische stijl uitgevoerde rentenierswoning;

- wegens de markante ligging aan het begin van de hoofdstraat.

De woning ligt, iets verhoogd, aan een rustige weg aan de voet van een oude wierde, heeft vrij uitzicht, een besloten tuin met zeer fraaie markante oude bomen en een vijver, twee garages, een carport, een tuinhuisje en een hobbykas.

Perceeloppervlak: 2.346 m². Woonoppervlak ca. 275 m² Inhoud van de woning: ca. 1.300 m³.

Begane grond:

Hoofdentree in fraai gedecoreerde portiek en zij-entree. Een royale witmarmeren betegelde gang met gehoute deuren en glas-in-loodramen. Erker/woonkamer (ca. 26 m²) met houten vloer, marmeren schouwpartij met rococospiegel en een met bladgoud bewerkt plafond. Woonkamer met serre (ca. 38 m²) met parketvloer en zwart marmeren schouwpartij en glas-in-loodramen. Slaapkamer (ca. 21 m²) met parketvloer en toegang tot de ruime vloer verwarmde badkamer en het toilet. 2e slaapkamer (ca. 10 m²) met wastafel. Atelier/studeerkamer (ca. 26 m²) met openslaande deuren naar de tuin. Moderne woonkeuken (ca. 17 m²) met toegang tot de tuin en bijkeuken (8 m²). Inpandige authentieke garage. Kelder.

1e verdieping:

Er is een dubbele trapopgang. 2 overlopen. 3 mooie slaapkamers. Een zeer ruime authentieke zolder met grote sauna. Een 2e badkamer met ligbad, 2e toilet en wastafel.

Overige:
Zeer zonnig huis door de ligging en de raampartijen!

Voor meerdere doeleinden geschikt (te maken): werken aan huis, Bed&Breakfast, Living-Apart-Together

Ruime oprijlaan naar vrijstaande stenen garage (met zolder) en een grote carport.

Het geheel is goed onderhouden en het huis is geïsoleerd. Krachtstroom is aanwezig. Praktijkruimte inpandig is mogelijk.

Ligging: Leens is een van de kerndorpen van de prachtige groene gemeente Het Hogeland, gelegen in NW-Groningen. Het heeft alle noodzakelijke en gewenste voorzieningen, zoals winkels, een zwembad en goede busverbindingen. Leens ligt ca. 30 km ten noorden van de stad Groningen en ca. 15 km ten zuidoosten van Lauwersoog, de opstapplaats naar het eiland Schiermonnikoog.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie