Zuiderpark 26, 9724AJ GRONINGEN

Vraagprijs

€ 1.595.000 kosten koper

Woonopp.

494 m2

Perceelopp.

633 m2

Omschrijving

Energiezuinig Rijksmonument met energielabel B!

Het Rijksmonument “Zuiderpark 26” te Groningen, in de jaren ’80 van de 19e eeuw in neoclassicistische stijl ontworpen en gebouwd is in 2008 perfect gerestaureerd.
Zoals het daar ligt te midden van andere villa’s uit diezelfde periode, heeft het pand een glorieuze uitstraling. In het door veel groen en hoge bomen omgeven park rijst het monument op, statig en geaard, uitziende over water met in de verte zicht op het Groninger museum en de Oosterhaven.
Door de roomwitte kleur van het gebouw en de okergele belijsting oogt het imposant en tegelijk toegankelijk en vriendelijk.
De kwaliteit van het aanzicht weerspiegelt zich in hoge mate in de binnenkant, de indeling en de sfeer van het huis.

Na betreding van een oude, brede, hardstenen trap is er bij binnenkomst in de hoofdentree allereerst een kleinere hal met een oude, witte, marmeren vloer en een lambrisering van warm, roodbruin marmer.
Komen we daarna in de grote hal dan imponeert de hoogte en zien we een prachtig vierluik glas-in-lood ramen grenzend aan de statige trap met uit hout gesneden lambrisering.
De deurkozijnen en de deuren zijn overal hoog en hebben een mooie, sobere tekening en houtbewerking. De diverse kamers op de begane grond hebben allemaal kleurrijke glas-in-lood ramen, plafonds met versieringen en in ere herstelde kozijnen en deuren. Hierbij geeft de erker op oost met haar halfronde vorm, waarin prachtig oud gebrandschilderd glas, deze eetkamer een bijna feestelijk te noemen hoedanigheid. Van hieruit is er zicht op het Zuiderpark en de Parklaan. Het vertrek is met “en suite” deuren af te scheiden van de aangrenzende ruimte waarin zich nu de keuken bevindt. De keuken is ingetogen en luxe en is van alle gemakken voorzien.
De grote woonkamer met serre aan de westkant is een ruimtelijke en stijlvolle woonplek met allure. Ook hier weer glas-in-lood ramen en een naar buiten te openen serre, die met schuifdeuren afgesloten kan worden van het woonvertrek.
De zij- entree die toegang geeft tot de zij- en achterkant van het pand, heeft nog de oorspronkelijke wandtegels en een sfeervolle oude granito vloer. Ook op de beletage bevindt zich een slaap-/werkkamer met eigen sanitaire voorzieningen.
De granitovloer in het toilet is in stijl vernieuwd. De wandbetegeling van het toilet is stokoud en beeldschoon. De parketvloeren die zowel op de beletage als de verdieping doorlopen zorgen voor een gevoel van eenheid en geven de vertrekken warmte en charme.
De algehele sfeer is door de mengeling van “Jugendstil” elementen en een neoclassicistische stijl, rijk, voornaam en van een bijzondere schoonheid.

Op de verdieping is een moderne, luxe sanitaire ruimte ingericht. De diverse slaap-/werkkamers vormen met alle mooie details een eenheid met het pand als geheel.
De beletage en de eerste verdieping betreffen het oorspronkelijke woon- en slaapgedeelte.
De zolder is een open, hoge ruimte die zich over het hele pand uitstrekt, met aan de zijkant een afgescheiden bergruimte. Tevens is er een nette eenvoudige pantry voorziening. Deze zolderruimte kan uitstekend dienst doen als royale werkplek of fitness ruimte oid.
Het souterrain is in zes ruimtes onderverdeeld. Er is hier een keur aan ruimte voor slaapkamer(s), werkruimte en opslag. Er is een naast de slaapkamer gesitueerde badkamer voorzien van toilet, wastafel, douche/ligbad combi.
Het souterrain beschikt ook over een eigen entree van buiten af.

Bij de grondige restauratie in 2008 zijn de buitenmuren en de beglazing hoogwaardig geïsoleerd, zowel om warmteverlies tegen te gaan als ook ter reductie van verkeersgeluid.
Door het hele pand is alle techniek vernieuwd. De CV - installatie, het ventilatiesysteem, de totale elektrische installatie zijn met grote zorg en met in achtneming van het monumentale van het pand aangelegd.
De, in vrijwel alle ruimtes aanwezige, airco voorzieningen zijn geschikt voor koeling en voor het ondersteunen van de CV installatie bij het verwarmen van de woning.

Aan de zuidkant van het pand staat een eigentijds vormgegeven carport, die door haar elegante, transparante ontwerp zich bescheiden voegt in het geheel. Verder is er op eigen terrein parkeergelegenheid voor totaal 8 auto’s of er is ruimte voor het realiseren van een grote tuin.

Dit pand nodigt door de sfeer, de ruimtelijkheid en de met zoveel aandacht en liefde behandelde details uit tot intens genieten.
Het stijlvol wonen direct tegen de binnenstad van het bruisende Groningen brengt u veel plezier. Een combinatie van wonen en werken kan uitstekend en geeft statuur aan het bedrijf.

Hier wordt een unieke kans geboden aan een partij die belang hecht aan een bijzonder en sfeervol pand gelegen op toplocatie in de stad Groningen. Daarbij is er veel ruimte voor parkeren en is het pand ook heel goed bereikbaar met openbaar vervoer. Het station en het bus knooppunt bevinden zich op een paar honderd meter afstand.

Techniek samengevat:
Pand is geheel tot in detail gerestaureerd in nauwe samenwerking met Rijks Monumentendienst en Gemeentelijke afdeling Monumenten.
Plannen hiervoor uitgewerkt door MAD architecten Groningen.
Bouwkundig werk uitgevoerd door bouwbedrijf Plas Assen.
Technische installaties aangebracht door installatiebedrijf Wening Groningen.
Gebouw asbest gesaneerd (gecertificeerd) met gemeentelijke vergunning door professioneel bedrijf.

Muren begane grond en verdieping met 10 cm nageïsoleerd;
Beglazing dubbel of 3-voudig om thermische en/of geluidreden;
Warmte opwekking middels aardgas gestookte HR ketel 45 kW, weersafhankelijk geregeld ondersteunt door diverse hoog efficiënte elektrisch gevoede airco units in het pand.
Warmte verdeling geheel vernieuwd met dikwandige leidingen en de meeste radiatoren weggewerkt onder brede vensterbanken.
Elk vertrek is voorzien van goede ventilatie mogelijkheden (grotendeels mechanische afzuiging, regelbaar);
Waar nodig luchttoevoer voorzien van geluid gedempte toevoer voorzieningen in de wand weggewerkt;
Elektrische installatie geheel vernieuwd in 2008 en onderverdeeld in veel aparte groepen voor optimale veiligheid en bedrijfszekerheid;
Wifi met 100% dekking in gebouw aanwezig;
Alarm installatie aanwezig;
KPN en Cai invoer aanwezig;
Nutsvoorzieningen conform eisen aanwezig.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 1.595.000 kosten koper
Status
Recent verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1881
Bijzonderheden
Monument

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
494 m2
Overige inpandige ruimte
27 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
18 m2
Perceeloppervlakte
633 m2
Inhoud
2.127 m3

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (7 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4

Energie

Energielabel
B
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In centrum
Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Carport
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie