Zuidesch 8, 9304TW LIEVEREN

Woonopp.

260 m2

Perceelopp.

3.430 m2

Omschrijving

Het beste van twee werelden!

Moderne architectuur gecombineerd met een authentiek rietgedekt woonhuis. De geroemde architect Cor Kalfsbeek is er in samenspraak met de bewoners uitstekend in geslaagd om een symbiose van oud met nieuw te realiseren. Het samengaan van de twee stijlen heeft ertoe geleid dat er een bijzonder fijn en royaal woonhuis is ontstaan dat zijn gelijke niet kent. De locatie net buiten het geliefde Drentse dorpje Lieveren is uniek. Het huis biedt aan alle zijden vrijheid. Prachtige vergezichten over het landschap wisselen zich af met uitzicht op mooie Drentse houtwallen en bosschages. Direct uit dit prachtig gesitueerde huis kunt u uren recreëren in de wonderschone omgeving.

Het dorpje Lieveren bevindt zich op enkele honderden meters. Uitstekend geoutilleerde dorpen als Roden en Norg bevinden zich op circa 5 autominuten en hebben een uitgebreid winkelbestand, bieden diverse scholen en hebben een rijk verenigingsleven. De steden Groningen en Assen bereikt u in circa 20 minuten.

De uitbreiding (2000) van het authentieke huis heeft een prachtig en bijzonder nieuw geheel opgeleverd. Het charmante en lieflijke van het rietgedekte huis wordt zorgvuldig gecombineerd met de moderne strakke lijnen van de nieuwbouw. Deze twee werelden worden samengebracht door de transparante gang die beide delen verbindt.

Het geheel is uitstekend afgewerkt, voorzien van alle gemakken en goed geïsoleerd (label A). Het charmante voorhuis doet nu dienst als royale woonkeuken met bijkeuken en met werk/slaapruimte onder de kap. De unieke gang dient als entree van het huis. Hier bevindt zich het toilet en de garderobe. Deze gang leidt u naar de in 2000 gerealiseerde uitbouw. Hier zijn op de begane grond twee slaapvertrekken met daartussen een badkamer gesitueerd. De slaapkamers zijn strak vormgegeven, ingetogen maar zeer fraai door de geplaatste raampartijen en gebruikte materialen. De badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche, wastafelmeubel en toilet.

Op de begane grond is een royaal atelier. Deze ruimte is multifunctioneel en kan vele wensen dienen. Een fijn atelier door onder andere de openslaande deuren, de hoogte en de toegankelijkheid. Ook een bijzonder gastenverblijf, Bed en Breakfast, mantelzorg of prettige hobbyruimte behoren tot de vele mogelijkheden. Door de dubbele deuren, het vele licht en de hoogte is een inpandige garage voor bijvoorbeeld oldtimers ook een goede optie.

Via een mooi vormgegeven, houten trap bereikt u op de eerste etage de intieme en volstrekt unieke woonkamer. Deze ruimte biedt prachtig zicht op het omliggende landschap. De sfeer verhogende houthaard, de grote raampartijen zorgen ervoor dat dit een ruimte is om u heerlijk terug te trekken en te genieten van dit mooie huis en de omgeving.

De royale kavel met eigen grond (3430 m²) is voorzien van een mooie en passend aangelegde tuin. Zonneterrassen, beschutte schaduwplekjes, een fruitboomgaard, een tuinkas en een moestuin; alles kunt u vinden op deze fijne plek! U wandelt met uw hond direct uit uw tuin uren door de bekroonde natuur die grenst aan het huis. Daarnaast is er een eveneens mooi vormgegeven houten berging met aangebouwde dubbele carport.

Dit bijzondere en zeer goed onderhouden huis laat zich moeilijk verwoorden in sluitende teksten. Wij raden u bij dit huis beslist aan de mooie locatie en de stijlvolle vormgeving te komen ervaren.

Voor een indruk van de ruimte en de indeling verwijzen wij u naar de plattegronden. Voor een sfeerimpressie van het huis en de omgeving bevelen wij u van harte de sfeervideo aan.

Bijzonderheden:
- geslaagde combinatie van modern en authentiek
- geroemd ontwerp van architect Cor Kalfsbeek
- unieke locatie; vrij maar beschut
- modern, goed onderhouden en royaal maar ook charmant, intiem en stijlvol
- riet verdient enige aandacht (offerte aanwezig)
- snel in Roden, Norg, Assen en Groningen
- glasvezel aanwezig

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie