Zuidlaarderweg 89, 9479PR NOORDLAREN

Vraagprijs

€ 799.000 kosten koper

Woonopp.

234 m2

Perceelopp.

6.162 m2

Omschrijving

Op de hoek van de Zuidlaarderweg en de Weg langs Het Hunebed staat in het dorp Noordlaren een prachtige boerderij die in 1994 in twee woongedeelten is gesplitst. Wij mogen namens de huidige eigenaars nu het achterste deel te koop aanbieden; een onder architectuur verbouwd woonhuis in landelijke sfeer en omarmd door een betoverende parkachtige boerderijtuin (gericht op het zuidwesten) met een grote verscheidenheid aan bomen, planten en dieren. Als u in boerderij of tuin bent dan voelt het alsof u vrijstaand woont, heerlijk!

Het woongedeelte.
De kern van het woonhuis is de living met open keuken. Bedacht aan de achterzijde van de boerderij zodat haar bewoners dagelijks kunnen genieten van het zicht op de tuin en wat dacht u van de zon die op de achtergrond achter het Noordlaarderbos ondergaat. In de woonkamer staat een stevige houtkachel met de nodige capaciteit zodat het hier goed warm te houden is als u het huis op die manier wilt verwarmen. Uiteraard is er ook reguliere verwarming door middel van radiatoren en vloerverwarming (begane grond grotendeels) en radiatoren op de etage. De dubbele deuren geven direct toegang tot de aan het huis grenzende terras met overkapping en zonwering.
De keuken past goed bij de inrichting en is bovendien jong (2018), u kunt er dus nog vele jaren plezier van hebben. Het leuke is bovendien dat u vanuit de keuken de kamer goed kunt overzien en eenvoudig contact hebt met familieleden en visite. Verder bestaat de begane grond uit een slaapkamer (of fraaie werkkamer) met badkamer voorzien van douche, wc en wastafel, een bijkeuken met eigen toegang en de hal/entree met trapopgang naar de etage. Tenslotte onder de trap naar boven ook nog een grote inloopkast.

De etage bestaat uit een overloop met maar liefst vijf slaapkamers waarvan één met een losse trap naar de vliering. Ook op de eerste etage een badkamer, deze is voorzien van een douche, twee wastafels, een wc en een ligbad.

De bijgebouwen.
Er zijn twee bijgebouwen. De eerste is een gemetselde schuur en staat dichtbij de boerderij. In het voorjaar van 2020 is van dit bijgebouw het dak verbeterd. Een mooie ruimte voor het opbergen van bijvoorbeeld tuingereedschap en -meubilair.
Het tweede bijgebouw staat iets verder naar achteren en is in 1995 van hout gebouwd. Hier zien we een sfeervol tuinhuis met keuken, slaapkamer (met daarachter nog een kamer) en sanitair; een prachtplek om mensen te ontvangen. Het wordt elektrisch of naar keuze met een gevelkachel (gas) verwarmd en er is een geiser (2014) voor het warme water. Verder in dit bijgebouw opslag voor hout, een carport voor auto/aanhangwagen en een werkplaats. Van dit gebouw is het dak deels vernieuwd in 2017.

De tuin.
De huidige eigenaars hebben er in de loop van de jaren veel tijd in gestoken om er iets moois van te maken en dat is gelukt. Het begint wanneer we de lange oprijlaan oprijden met een parkeerplaats voor auto's vlak bij de straat en meerdere carports op het erf. De tuin staat vol met fruitbomen en een diversiteit een bomen maar ook vinden we er een riant kippenhok en meerdere houtstekken voor haardhout. Ook een mooi detail is de poort die inmiddels onderdeel is geworden van de haag aan de zuidzijde van het perceel. Via deze poort loopt u vanuit de tuin zo het zandpad op en het Noordlaarderbos in! Bekijkt u ook de foto's en de video van de tuin zodat u er zelf een goed beeld bij kunt vormen.

U woont hier in alle rust maar toch in een gezellig en sociaal dorp. Een prachtcombinatie!

Bijzonderheden:
- Bijgebouw ingericht met douche en keuken (2019)
- 16 zonnepanelen aanwezig (2018).
- Badkamer op de etage wordt elektrisch verwarmd.
- Schilderwerk gedaan in 2019.
- Tweede carport aanwezig.
- De kap van het woongedeelte is tot en met de verdiepingsvloer geïsoleerd, gevels zijn geïsoleerd, vloer geïsoleerd met (grotendeels) vloerverwarming.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie