Frank Olderode

Makelaar

‘Onze singels behoren tot de mooiste van Nederland.
De grandeur van de panden daar, rondom de Diepenring en in de fraaie binnenstad van Groningen blijven me boeien. Een blik op deze herenhuizen en u bent er net als ik van overtuigd dat de singelpanden tot de mooiste van Nederland behoren.’

Vanuit mijn achtergrond had ik al een "erfelijke belasting" betreffende de makelaardij. Mijn opa, van moeders kant, was de oprichter van een gerenommeerd makelaarskantoor in het midden van het land. Mijn vader was in een grijs verleden scheepsmakelaar. Toch geeft mijn brede vooropleiding niet direct aan dat ik ook in de makelaardij terecht zou komen. Na een afgeronde HEAO-studie (Commerciële Economie), een studie Sociologie met als afstudeerspecialisatie Arbeid & Organisatie én daarnaast nog het propedeusejaar van de studie Rechten kroop het bloed waar het niet gaan kon. In 1995 ben ik bij één van de grootste noordelijke makelaarsbedrijven begonnen, daarnaast heb ik in de avonduren de tweejarige makelaarsstudie gevolgd. In de afgelopen jaren heb ik daar, met veel plezier, diverse functies vervuld. Na 7 jaar vond ik de tijd rijp om de overstap te maken en het team te versterken van Verver & Co makelaars.

De makelaardij zie ik als een vak waarin het uitermate belangrijk is de koper/verkoper van een woning te begrijpen. Wat beweegt iemand om een huis te kopen of te verkopen, wat vinden zij belangrijk bij een dergelijk grote beslissing? Samen bewandelen wij dan het pad waarbij ik de aankoop, dan wel verkoop, met mijn kennis en ervaring begeleid. Natuurlijk gaat ook in dit vak het cliché op dat de diversiteit aan mensen het vak mede interessant maakt en boeiend houdt. Naast mijn brede interesse in het vak zie ik mijzelf als een echte stadse makelaar, ik heb geruime tijd gewoond in de Groningse Schilderswijk in een oud Jugendstil pand, tegenwoordig bewoon ik met mijn vrouw, dochter en zoon een jaren twintig herenhuis in de wijk Helpman.

Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie