Dorpsweg 6, 9485TB TAARLO

Vraagprijs

€ 1.545.000 kosten koper

Woonopp.

536 m2

Perceelopp.

2.825 m2

Omschrijving

Een prachtig verbouwde woonboerderij die zijn gelijke niet kent.
De woonboerderij is een combinatie van een intieme sfeer en authentieke charme die zeer geslaagd samengaat met strakke en doordachte lijnen.

De locatie is uitstekend! Vanuit diverse vertrekken biedt de woonboerderij weids uitzicht over het aangrenzende mooie Drentse landschap.
De ligging in een prettig en mooi dorpje met gemeenschapszin en met in de nabijheid de steden Assen (7 km) en Groningen (25 km) is zeer plezierig.

Taarlo zelf is geliefd door de prachtige ligging in het Nationaal Park Drentsche Aa. Het dorp heeft stijlvolle oude brinken. Direct vanuit de woonboerderij kunt u uren wandelen of fietsen door het fameuze beekdal, het Balloërveld en de nabijgelegen bossen.
Taarlo kent een actief verenigingsleven en kent in de vereniging Dorpsbelangen een warm pleitbezorger voor gemeenschapszin. Alle winkelvoorzieningen die u wenst kunt u vinden in het nabijgelegen Assen.

De woonboerderij is de afgelopen decennia uiterst zorgvuldig en met grote zorg, toewijding en passie verbouwd. Strakke en doordachte lijnen zijn gecombineerd met authentieke elementen, zoals gebinten, stijlvolle tegels en oud gebakken klinkers (buiten én binnen), fraaie (geïsoleerde) raampartijen met roedeverdeling en een rieten kap die als een warme jas de woonboerderij bedekt.
In ieder vertrek is gedacht aan zicht en licht in combinatie met charme en kwaliteit. Het geheel is royaal maar voelt nergens te groot. Ofschoon de woonboerderij veel oppervlakte en inhoud heeft zult u overal de menselijke maat ervaren; intimiteit en ruimte gaan hier hand in hand.
Ideaal is de volledige woonplattegrond op de begane grond. De master bedroom is royaal en zeer rustig gesitueerd. De nabijgelegen badkamer is luxe en uitvoerig. Eveneens is hier veel verzorgde kastruimte.
Het samenspel tussen de gang, het licht, de woonkeuken, de eetkamer en de living moet u komen ervaren. Zeer harmonieus vloeien deze ruimtes in elkaar over. Aan de living grenst nog een knusse werkkamer met authentieke bedstede.
Vanzelfsprekend bevinden zich eveneens meerdere slaapvertrekken, een luxe 2e badkamer en een professionele sauna op de verdieping.

Deze woonboerderij heeft dusdanig veel leuke, bijzondere, en stijlvolle kenmerken dat een volledige opsomming te kort schiet.

Zo is er de unieke en gezellige feestruimte met theater, bar en vergaderruimte.
U kunt hier ook een prachtig gastenverblijf en/of B&B in realiseren.
Ook de entree aan de achterzijde is verbluffend. Via de strakke glazen entree kijkt u volledig de prachtige en uitgelichte kap in. Hier bevindt zich een ruimte die als atelier en tentoonstellingsruimte prachtig is.

Vanaf het op het zuiden gelegen terras kijkt u uit over de op 400 meter afstand gelegen meanderende Drentsche Aa, met aan de horizon de kerk van Rolde. Tot in de late uurtjes kunt u genieten van de schoonheid en weidsheid van deze bijzonder mooie plek vanonder de prachtig vormgegeven en direct aan huis verbonden veranda.

Vanzelfsprekend is er garageruimte en meerdere ruimtes voor opslag en om in te klussen.

De woonboerderij is uitermate zorgvuldig verbouwd en goed onderhouden. De gekozen materialen zijn kwalitatief hoogwaardig. De rieten kap is goed bijgehouden maar verdient enige aandacht aan de noordoost zijde.

De omliggende tuin (totaal circa 2800 m2) kent vele leuke plekjes. Er zijn meerdere zonne- en schaduwterrassen, mooi aangelegde borders en fraai sierstraatwerk.
Daar een omschrijving de schoonheid van deze woonboerderij niet volledig kan verklaren moet u deze woonboerderij beslist komen ervaren!
Een goede indruk van de indeling, het aantal vertrekken en van de ruimte kunt u krijgen via de door ons vervaardigde plattegronden.

Bijzonderheden:
- Stijlvol en doordacht verbouwde woonboerderij;
- Mooie ligging met weids uitzicht;
- Klassiek en modern;
- Unieke woonbeleving door mooie invulling van de ruimte;
- Combinatie van wonen met werken is uitstekend te realiseren;
- Geliefd Drents dorpje te midden van de natuur;
- Snel in Assen (7 km) en Groningen (25 km);
- Royale, passende aangelegde tuin;
- Bijgebouw met vele mogelijkheden;
- Goed geïsoleerde woonboerderij (label A).

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 1.545.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
536 m2
Overige inpandige ruimte
193 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
33 m2
Perceeloppervlakte
2.825 m2
Inhoud
3.834 m3

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Sauna

Energie

Energielabel
A

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Aangebouwd steen
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie