Rijksstraatweg 240, 9752CJ HAREN GN

Vraagprijs

€ 3.450.000 kosten koper

Woonopp.

577 m2

Perceelopp.

6.280 m2

Omschrijving

“Villa De Hondsrug”

Op een prachtige locatie net buiten het dorpscentrum van Haren ligt deze statige Villa die oorspronkelijk in 1913 is gebouwd. Deze imposante Villa is gelegen op een besloten en ruim perceel van 6280 m2 waarbij op de voorzijde verschillende rode beuken, tamme kastanjes, vleugelboom en fruitbomen aanwezig zijn. Bijzonder is ook dat het huis over een dubbele inrit beschikt, de meest rechtse inrit kan worden gezien hoofdentree met gastenparkeerplaatsen. De andere inrit biedt toegang tot een nieuw gerealiseerde 3 dubbele garage – berging.

Villa de Hondsrug heeft door de jaren heen vele functies gehad, de huidige eigenaren hebben het in 2013 volledig verbouwd en gemoderniseerd tot een uiterst comfortabel woonhuis. Met veel aandacht voor detail en doordachte materiaalkeuzes en afwerkingen biedt de villa een zeer hoog niveau qua luxe en comfort.

De woonplattegrond is feitelijk rechthoekig qua opzet, doordat zowel op de begane grond als de eerste verdieping hoge gemetselde gevels aanwezig zijn is de ruimtelijke beleving en het gebruiksgemak optimaal. Het fraaie schilddak is voorzien van geheel nieuwe leien en de kenmerkende dakkapellen. De villa heeft de status van Rijksmonument, dit geldt echter alleen voor de buitenzijde aangezien de binnenzijde door de jaren heen verschillende metamorfoses heeft ondergaan.

Uitzonderlijk wonen is dan ook met zekerheid gegarandeerd!

Indeling begane grond:
Op de zuidkant van de villa is de karaktervolle entree met hal, gaderobe, lift, bordestrap en gastentoilet. De living is volledig op zuid – westen georiënteerd en bestaat feitelijk uit drie leefruimten, die middels suitedeuren met elkaar verbonden zijn. De meest noordelijke kamer is als werk/studeerkamer in gebruik. De beide andere woonkamers beschikken over een haard. Het verhoogde terras bereikt u ook vanuit de living, vanuit hier hebt u een heerlijk zicht over de ruime voortuin.

Op de achterzijde is de speels ingedeelde woonkeuken met uiteraard een keuken die van alle comfort en gemak is voorzien, ook vanuit de woonkeuken is de tuin, weliswaar op de achterzijde bereikbaar. De keuken biedt ook toegang tot de ondergelegen kelder.

Op de begane grond is een slaapkamer met eigen badkamer aanwezig. Ook is hier nog een berging die “buitenom” bereikbaar is.

Kelder:
De kelder heeft een gezellige ruimte om de wijn alvast voor te proeven! Daarnaast is er een grote technische ruimte ten behoeve van de centrale verwarmingsinstallatie.

Verdieping I:
Overloop, die desgewenst ook middels een lift te bereiken is. Ook hier is een gastentoilet en de ruimte voor de wasmachine/droger. Op de eerste verdieping is de masterbedroom met inloopkast en zeer riante en complete badkamer. Slaapkamer II op de achterzijde en vervolgens is er een “tweede” living met eigen keukenvoorziening en toegang tot een dakterras van bijna 80 m2. Op dit terras is het heerlijk vertoeven in de avondzon tot in de late uurtjes.



Verdieping II:
Middels een tweede bordestrap is de bovenste verdieping te bereiken. Deze verdieping heeft door de markante bouw van de kap een geheel eigen sfeer. Op deze verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer die vanuit twee slaapkamers direct te bereiken is. Deze verdieping geeft ook toegang tot een balkon op de achterzijde.

Bijgebouw:
Het bijgebouw is middels een eigen inrit, met elektrisch hek te bereiken. De garage/berging van 61 m2 beschikt over twee grote elektrische garage deuren. Achter in de tuin is ook nog een houten schuur/berging.

Kenmerken:
Woonoppervlak 578 m2
Inhoud 2634 m2
Perceel 6280 m2

Wij geven u graag een uitgebreide rondleiding zodat u de ruimte en grandeur van het huis en de voortreffelijke plek kunt ervaren.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 3.450.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913
Bijzonderheden
Monument, beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met leisteen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
577 m2
Overige inpandige ruimte
47 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
88 m2
Externe bergruimte
75 m2
Perceeloppervlakte
6.280 m2
Inhoud
2.634 m3

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, alarminstallatie, rookkanaal, lift

Energie

Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In centrum, beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand steen
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie