Sandebuur 3, 9315TE RODERWOLDE

Vraagprijs

€ 985.000 kosten koper

Woonopp.

300 m2

Perceelopp.

8.950 m2

Omschrijving

Vrijheid, rust, natuur, voorzieningen om de hoek en via De Onlanden in no time op de Grote Markt!

Deze woonboerderij is gelegen op een prachtige locatie en is in het verleden met veel gevoel voor stijl en respect voor het “oude” verbouwd tot een prettig en speels ingedeeld geheel. De van oorsprong karakteristieke Drentse boerderij had een met pannen bedekt voorhuis met daaraan vast een grote rietgedekte schuur. Die uitstraling heeft de door een architect (tevens eigenaar) verbouwde woonboerderij behouden.

Het buurtschap Sandebuur is ideaal gelegen ten opzichte van Roden (6 km) en Groningen. Op minder dan 10 km fietsen bent u op de Grote Markt, bij het Groninger Museum, het Martiniziekenhuis en het Paterswoldsemeer. Het dorp Roderwolde ligt “om de hoek”. Hier vindt u een basisschool, sportverenigingen, kinderopvang, kerk en café Het Rode Hert. Voor uitgebreide voorzieningen gaat u naar het geliefde dorp Roden, hier vindt u onder andere gezellige horeca, winkels, een golfbaan, een zwembad en een rijk verenigingsleven.

Sandebuur ligt direct naast natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden met aan de westzijde het Leekstermeer en aan de oostzijde de Peizer- en Eeldermaden. Dit uitgestrekte natuur- en recreatiegebied ligt op de overgang van het hoger gelegen Drents plateau naar het west Groningse wierdenlandschap. Vanuit de woonkamer, de leefkeuken en vanuit de riante omliggende tuin beleeft u dit prachtige weidse landschap afgewisseld met houtwallen. Op deze plek ervaart u het gevoel van vrij-zijn in alle facetten, proeft u het buitenleven en bent u tóch vlak in de buurt van de nodige voorzieningen.

De woonboerderij staat op een perceel van 8.950 m2 inclusief erf en twee kleinere weiden. De mogelijkheid is aanwezig om ruim 1,3 hectare weiland extra bij te kopen! Deze uitbreiding van het perceel kan perfect zijn voor een opvolgende bewoner die bijvoorbeeld paarden of ander kleinvee bij huis wil houden.

Indeling begane grond:
Via de grote baanderdeur aan de voorzijde komt u op ‘de deel’ met entree – hal van het woongedeelte. De hal heeft een garderobenis, toilet en trapopgang met bordestrap naar de verdieping. De ruime woonkamer (45 m2) beslaat het hele voorhuis aan en heeft met de oorspronkelijke “stoere” balken, houtkachel en ramen met roede verdeling een zeer gezellige sfeer. Achter de oude voordeur zit een kleine halletje met meterkast.

De leefkeuken vormt het “hart” van het huis, vanuit deze ruimte is er een prachtig uitzicht over de tuin en kijkt u 10km ver met aan de horizon het landgoed Nienoord bij Leek. De keuken is eenvoudig maar doelmatig in gebruik. Aansluitend is een bijkeuken met toegang naar de tuin en bestrating richting de garage, dit kan overigens ook direct vanuit de keuken. De leefkeuken beschikt ook over een ruime berging én een droogkast.

Op de begane grond bevinden zich 3 slaapkamers van 12, 12 en 15 m2 die door de goed geplaatste dakramen veel daglicht hebben. De achterste slaapkamer heeft een eigen wastafel. De slaapkamers liggen aan een lange gang met aan de overzijde een badkamer met douche, toilet en wastafel. Hier bevindt zich tevens een tweede trapopgang met bordestrap naar de verdieping. Achteraan de lange gang is een hobbyruimte die met een deur weer uitkomt in de deel, de ruimte waar u ook binnen komt!

Verdieping:
De verdieping is zowel vanaf de hoofdhal als de trapopgang aan de achterzijde te bereiken, u kunt dus letterlijk én figuurlijk een rondje lopen door de woning. Vanaf de achter-overloop komt u in een zeer riante slaapkamer van 22 m2 met frans balkon. Hier bevindt zich tevens de tweede badkamer met ligbad/douche en dubbele wastafel. Op de overloop bevindt zich een separaat toilet. De vijfde (slaap-)kamer (30 m2) is altijd in gebruik geweest als een werkkamer, een fijne ruimte die thuiswerken in optima forma mogelijk maakt. Boven de woonkamer bevindt zich een bergzolder met daarin ook de opstelplaats van de cv – combi. Via de voor-overloop en bordestrap komt u weer beneden bij de entree uit.

Overig:
Zoals het hoort, staat naast de woonboerderij een stookhutje. Achter de boerderij is nog een dubbele garage – berging en voldoende parkeergelegenheid. De tuin is met visie aangelegd en altijd met zorg onderhouden; verschillende bomen, windsingels, borders en gazons maken het echte “buitenleven” compleet.

Bijzonderheden:
- Begane grond grotendeels voorzien van vloerverwarming
- Energielabel D
- Ruime inpandige schuur (de deel) met volop mogelijkheden
- Mogelijkheid om 1,3 hectare extra bij te kopen

Kortom een uitstekend onderhouden woonboerderij op een toplocatie!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 985.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet, pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
300 m2
Overige inpandige ruimte
90 m2
Externe bergruimte
41 m2
Perceeloppervlakte
8.950 m2
Inhoud
1.411 m3

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand hout
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie