Schoolstraat 8, 7872PC VALTHE

Woonopp.

734 m2

Perceelopp.

17.385 m2

Omschrijving

In het nabij Emmen gelegen kleine, sfeervolle brinkdorp Valthe mogen wij deze fenomenale woonboerderij met uniek gastenverblijf/garage of feitelijk tweede woonhuis te koop aanbieden. Deze Saksische woonboerderij De Eikengaarde ligt met de achterzijde richting de brink en het voorhuis naar de riante, parkachtige tuin. Hiermee biedt deze markante boerderij zeer veel privacy en vooral tal van woonmogelijkheden. In 2008 werd de boerderij verworven om vervolgens gedurende een 2,5 jarig verbouwtraject volledig en hoogwaardig te worden gerenoveerd en gemoderniseerd. Niet alleen het woonhuis werd grondig aangepakt, ook het bijgebouw werd onder handen genomen waardoor er feitelijk een tweede huis bijgekomen is. We nemen u mee in één van de meest indrukwekkende woonboerderijen die op dit moment te koop staan en nodigen u bij serieuze belangstelling van harte uit voor een bezichtiging ter plaatse.

De boerderij.
Bijna 500 vierkante meter woongenot. Dat biedt deze imposante boerderij. Het aardige is dat wanneer je door dit huis loopt de ruimte duidelijk zichtbaar wordt zonder dat het gevoel ontstaat dat het allemaal veel te groot zou zijn. Over alle details is nagedacht en tijdens de verbouwing is zichtbaar nergens op bezuinigd. Het idee is toen geweest om hier echt iets te realiseren voor de lange termijn, het hieronder omschreven bijgebouw maakte heel duidelijk deel uit van die plannen. Daarover later meer. Centraal zien we de riante hal/entree waarbij de statige dubbele deuren gelijk bij binnenkomst al een gevoel van luxe geven. Op de begane grond aan de tuinzijde de grote maar sfeervolle living met open keuken. Vervolgens waar zich in vervlogen tijden de deel bevond nu een masterbedroom met aangrenzend een luxe badkamer met ligbad, dubbele douche, wastafel en wc. Ook is de perfecte plek om thuis te werken gerealiseerd in de werkkamer en tenslotte vinden we er een bijkeuken, techniekruimte, garderobe en gastentoilet.
Op de etage aangekomen zijn vanaf de ruime overloop met vide drie slaapkamers toegankelijk. Verder een douche, separaat toilet en techniekruimte. Via een vlizotrap tenslotte is de vliering die over de volledige lengte loopt te bereiken.

Tweede woonhuis/ gastenverblijf/ garage.
Dat we zo een mooie boerderij mogen aanbieden is één ding, maar dit bijgebouw maakt het extra uniek. Er werd feitelijk een tweede woning gecreëerd en met ruim 240 vierkante meter niet zomaar één. Op de begane grond een fraaie hoge hal met trapopgang, een tuinkamer met keuken, hal, toilet en badkamer met douche en wastafel. Een garage met tweemaal dubbele deuren aan de straatzijde en eenmaal aan tuinzijde. Totaal bijna 200 vierkante meter groot dus een verzameling oude auto's bijvoorbeeld? Geen enkel probleem.
De eerste etage is ingericht met twee slaapkamers, een badkamer met bad, wastafel en douche, separaat toilet en een riante woonkamer met open keuken. Hier zelfs een derde etage met een grote slaapkamer en kastruimte.
Het totaal gebruiken als luxe werkruimte aan huis? Ook mogelijk!

De tuin.
De tuin voelt werkelijk aan als een park met een prachtig groot gazon en oude bomen. Het geheel in zeer nette staat onderhouden. Als siertuin of juist meer ingericht om er hobbymatig dieren bij huis te houden; u bepaalt het.

Wat een uniek geheel. Met gepaste trots laten we u dit alles graag zien, neemt u daarvoor contact op met ons kantoor.

Bijzonderheden:
- Zowel boerderij als tweede woonhuis/ gastenverblijf/ garage voorzien van een zogeheten knipvoeg.
- Volledige perceel omheind, voorzien van een automatisch te bedienen toegangspoort.
- Camera- en beveiligingssysteem aanwezig.
- Bliksembeveiliging aanwezig.
- Home-domotica aanwezig.
- 78 zonnepanelen aanwezig, inschatting opbrengst circa 20.000 kWh.
- Aardwarmte, luchtbehandeling, warmte-terug-win aanwezig.
- Schilderwerk buitenzijde 2022.
- Goed geïsoleerd.
- In de bij kenmerken benoemde woonoppervlakte (734 vierkante meter) is het woongedeelte van het tweede woonhuis/ gastenverblijf inbegrepen (hoofdwoonhuis is circa 489 vierkante meter groot). De inhoud betreft alleen het hoofdwoonhuis.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1650
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestoffeerd, dubbele bewoning mogelijk, toegankelijk voor ouderen, toegankelijk voor gehandicapten
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
734 m2
Overige inpandige ruimte
30 m2
Externe bergruimte
187 m2
Perceeloppervlakte
17.385 m2
Inhoud
2.080 m3

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, alarminstallatie, rookkanaal

Energie

Energielabel
A++++
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand steen
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie